Over Avond van de Chemie 2024

Avond van de Chemie 2024

Dit jaar organiseert de KNCV voor de negende keer op rij de Avond van de Chemie. Tijdens deze feestelijke avond zetten wij chemie letterlijk in de spotlights. Dit jaar vindt deze bijzondere avond plaats in theater Flint in Amersfoort.

Tijdens deze bijzondere theateravond spreken drie fantastische chemici over hun onderzoek en werkveld.

2024-AvdC-Teunissen-500Teunissen (Amsterdam UMC) neemt je tijdens deze bijzondere avond mee in de ongekend snelle ontwikkelingen van bloedtesten voor de ziekte van Alzheimer. De diagnose van de ziekte van Alzheimer is een complex proces en de ziekte wordt vaak in een late fase vastgesteld. De laatste tijd zijn er hele goede nieuwe bloedtesten ontwikkeld, door een revolutie in ultragevoelige analysetechnieken.
2024-AvdC-Slootweg-500Slootweg (Universiteit van Amsterdam) zal een licht werpen op de curciale rol die chemie kan spelen in de transitie naar een duurzame en circulaire economie. Het benadrukt hoe de chemie zich kan heroriënteren van een lineaire productiewijze, die grondstoffen uitput en afval produceert, naar een circulair model dat afval als grondstof ziet en streeft naar het sluiten van kringlopen.
2024-AvdC-Westen-500Ook onze Gouden Medaille winnaar 2023 prof.dr. Gerard van Westen betreed op 10 oktober het podium. Westen (Universiteit Leiden) zal ingaan op artificial intelligence en hoe hij deze opkomende techniek gebruikt om sneller nieuwe leads voor geneesmiddelen te vinden. ‘Wij maken geen alwetende algoritmen, maar tools die je kunt gebruiken om beter onderzoek te doen’.

Naast deze topsprekers biedt de Avond van de Chemie een spannend prijzengala waarin we jonge talenten in de spotlights zetten, gevolgd door een muzikale noot van de Meisjes met de Wijsjes.

Ben je er ook bij? Registratie is geopend.

AvdC banner

Prijzen

Avond van de Chemie
Deelname is €20,00 voor KNCV-leden en hun introducés.
Student-leden betalen €12,50.
Niet leden betalen €40,00 per persoon.

Vanaf 20 september betalen leden €40,00 per persoon.

Jong KNCV Theaterdiner:
Deelname kost €22,50 pp.
Aan gedeelde tafels wordt een Chinese rijsttafel geserveerd. Het eerste drankje is bij de prijs inbegrepen.

Registratie is geopend.